Problem

Problem

Postautor: pasqudek » piątek 05 paź 2018, 19:14

WItam
Co najmniej od wczoraj Opera pod Windows 7 zgłasza mi w pasku, że strona nie jest zabezpieczona. Czy tak ma to być?
Jeśli chcesz wykorzystać moje zdjęcia: OK. Tylko proszę podać nazwę forum i nick.

Re: Problem

Postautor: Velder » sobota 06 paź 2018, 23:02

Ja też używam opery, ale nie mam takiego czegoś. Pewnie Ci się po kryjomu jakaś nowa wersja zainstalowała ;)
Myślę że to po prostu informacja, że ta strona nie używa szyfrowania - czyli w zasadzie nic nadzwyczajnego, bo tak było od początku. Jak trafisz na stronę szyfrowaną, to w pasku zamiast 'http' pojawi się 'https' i zielona kłódeczka.

Postautor: pasqudek » poniedziałek 08 paź 2018, 19:13

Dziękuję za wyjaśnienie.
Jeśli chcesz wykorzystać moje zdjęcia: OK. Tylko proszę podać nazwę forum i nick.

Postautor: pasqudek » czwartek 01 sie 2024, 19:09

Pojawia się:

Informacje
Słowa pominięte ze względu na dużą częstotliwość występowania: kraków.
Aby rozpocząć wyszukiwanie, należy wprowadzić przynajmniej jedno słowo. Minimalna liczba znaków w słowie to 3 znaki i nie może zawierać więcej niż 14 znaków wieloznaczników (*,?).

Postautor: budrys » czwartek 01 sie 2024, 23:01

pasqudek pisze:Pojawia się:

Informacje
Słowa pominięte ze względu na dużą częstotliwość występowania: kraków.
Aby rozpocząć wyszukiwanie, należy wprowadzić przynajmniej jedno słowo. Minimalna liczba znaków w słowie to 3 znaki i nie może zawierać więcej niż 14 znaków wieloznaczników (*,?).

Widocznie są jakieś limity na słowa, trzeba popytać usługodawcę który dostarcza interfejs forum.

Postautor: Karolina Kot » czwartek 01 sie 2024, 23:06

To ograniczenia naszej forumowej wyszukiwarki.
Mamy bardzo dużo wpisów z "Krakowem" w tytule no i ustrojstwo się gubi, pomijając podczas szukania zbyt często powtarzające się słowa.

W przypadku takiego na przykład "Sosnowca" wyszukiwarka nadal działa bez zarzutu. ;)
"Wiele zabytków przeszłości, co jeszcze wczoraj istniały, jutro zniknie bezpowrotnie. (...) Obowiązkiem żyjących jest zebrać te ułomki i okruchy najdroższych pamiątek przeszłości i w pamięci przyszłych pokoleń zapisać..."

Postautor: pasqudek » czwartek 01 sie 2024, 23:24

A da się jakoś sprytnie ominąć?

Postautor: Karolina Kot » piątek 02 sie 2024, 00:14

Da się. Odpowiednio sprytnie wpisując w wyszukiwarkę słowa - klucze.
"Wiele zabytków przeszłości, co jeszcze wczoraj istniały, jutro zniknie bezpowrotnie. (...) Obowiązkiem żyjących jest zebrać te ułomki i okruchy najdroższych pamiątek przeszłości i w pamięci przyszłych pokoleń zapisać..."

Postautor: pasqudek » piątek 02 sie 2024, 06:35

To wiem. Tylko czasami trzeba ogólnie poszukać.

Postautor: pasqudek » poniedziałek 19 sie 2024, 18:11

Proszę o naprawienie forum. Otóż mam pliki ponumerowane od 1 do 10. W takiej samej kolejności są dodawane.
Ale już przy wyświetlaniu w wątku jest pomieszana numeracja

phpbb 3.1 styles demo

Wróć do „Regulamin oraz dział techniczny Forum”